неделя, 25 април 2010 г.

Биологичен пчелен мед

Какво е пчелен мед?

Пчелен мед е натурален сладък продукт, получен от медоносните пчели от нектара на растенията или от секрециите на живите растителни части или на смучещите насекоми (листни въшки) по растенията, които пчелите събират, трансформират чрез комбиниране със специфични вещества от организма си, дехидратират, складират и съхраняват в пчелни килийки за доузряване. Често понятието пчелен мед с цел реклама неправилно се изполва за други синтетични продукти, кето например "боров мед" (екстракт от борови връхчета с подсладители), които по никакъв начин не могат да се съпоставят с хранителните и лечевни качества на меда.
Какво е биологичен пчелен мед?

Биологичен пчелен мед и биологични пчелни продукти се получават в сертифицирани биологични пчелини, при спазване на редица строги изисквания.
Какво различава биологичното пчеларство от конвенционалното (обикновенното)?

При прилагането на принципите на биологичното пчеларство се елиминират всички възможни пътища за замърсяване на пчелния мед и пчелните продукти.
Кои са предимствата на биологичния пчелен мед?

* Биологичният пчелен мед е висококачествен натурален продукт.

* При неговото производство и съхранение са елиминирани всички източници на замърсяване и затова в биологичния пчелен мед не се съдържат никакви вредни вещества.

* Биологичният пчелен мед е източник на здраве и дълголетие. Тои има неповторими вкусови, лечебни свойства и ви зарежда с енергия от природата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар